Πασχαλινές Κατασκευές

πασχαλινες κατασκευες

Το Πάσχα πλησιάζει και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βάλουμε και τα παιδιά μας στο πνεύμα των ημερών; Μα φυσικά περνώντας δημιουργικό χρόνο μαζί τους κάνοντας μία πασχαλινή κατασκευή. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε δύο εύκολες και συνάμα όμορφες κατασκευές για την πασχαλινή σας διακόσμηση. Πάμε να ξεκινήσουμε…;

Κουνελομανταλάκια

Κουνελομανταλάκια

Υλικά:

  • Ξύλινα μανταλάκια
  • Μαρκαδόρους με λεπτή μύτη
  • Λεπτές κορδέλες
  • Τέμπερες σε χρώματα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Βάφουμε τα μανταλάκια μας σε ότι χρώμα θέλουμε να έχει το κουνελάκι μας. Προτιμήστε ανοιχτά χρώματα έτσι ώστε να μπορούν να φαίνονται οι λεπτομέρειες που θα σχεδιάσουμε αργότερα με το μαύρο μαρκαδόρο. Αφήνουμε το μανταλάκι να στεγνώσει καλά και στη συνέχεια σχεδιάζουμε τα μάτια, τη μύτη, τα μουστάκια, τα χέρια, τα πόδια και τα αυτιά του κούνελου, έτσι όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Χρωματίζουμε όσα σημεία θέλουμε, όπως, για παράδειγμα, το εσωτερικό των αυτιών. Τέλος, κολλάμε στο λαιμό του κούνελου μία κορδέλα την οποία έχουμε κάνει φιόγκο! Και το κουνελομανταλάκι μας είναι έτοιμο!!! Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως διακοσμητικό, ως σελιδοδείκτη ή κολλώντας έναν μαγνήτη στο πίσω μέρος του να γίνει ένα ωραιότατο πασχαλινό μαγνητάκι.

Κουνελοβαζάκι

κουνελοβαζακι

Και σε αυτή την κατασκευή πρωταγωνιστής είναι ο πασχαλινός μας κούνελος!!!

Υλικά:

  • Ένα βάζο (κατά προτίμηση να στέκεται και πλαγιαστά)
  • Άσπρο και ροζ κανσον
  • Μαρκοδοράκι με λεπτή μύτη
  • Κορδέλα
  • Πομ πον

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το καπάκι από το βάζο και σχεδιάζουμε προσεκτικά ένα κύκλο στο μέγεθός του πάνω στο άσπρο κανσον. Σχεδιάζουμε ακόμα τα αυτιά και τη μουσούδα του κουνελιού μας, προσέχοντας η μουσούδα να μπορεί να χωράει μέσα στο κύκλο του καπακιού. Στη συνέχεια, κολλάμε τα αυτιά, τον άσπρο κύκλο και τη μουσούδα πάνω στο καπάκι, έτσι όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Σχεδιάζουμε τη μύτη, τα μουστάκια, τα δοντάκια και ότι άλλο θέλουμε πάνω στη φατσούλα του κουνελιού μας. Δένουμε την κορδέλα μας γύρω από το καπάκι και κολλάμε το πον πον στο πίσω μέρος του βάζου για ουρά. Το κουνελοβαζάκι μας είναι έτοιμο για γέμισμα με σοκολατάκια, καραμέλες και όποιες άλλες λιχουδιές επιθυμούμε!

Καλή
διασκέδαση και Καλό Πάσχα!!!