Πώς θα δημιουργήσετε μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη σχολική εκδήλωση

Αν είστε δάσκαλος ή δασκάλα και σας έχουν αναθέσει την οργάνωση της χριστουγεννιάτικης σχολικής εκδήλωσης, το μόνο σίγουρο και απόλυτα λογικό είναι πως θα έχετε πελαγώσει από την ευθύνη και θα έχετε αγχωθεί για το τι πρέπει να κάνετε ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά αλλά και όμορφα. Γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο να διοργανωθούν όλα στην εντέλεια, αλλά παράλληλα να δείτε τα πρόσωπα των μαθητών σας να λάμπουν από χαρά.xristougenniatika16

Αφού, λοιπόν, ξεμπερδέψετε με τις διαδικαστικές λεπτομέρειες, μπορείτε με άνεση να ασχοληθείτε με το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης. Για το στολισμό του δέντρου και της αίθουσας καλό είναι να κινητοποιήσετε τους μαθητές σας. Ζητήστε τους να φτιάξουν στο σπίτι τους ή στην τάξη σε κάποια ελεύθερη ώρα ή την ώρα των καλλιτεχνικών ζωγραφιές που θα κοσμήσουν τον τοίχο και στολίδια για το δέντρο. Δώστε τους έμπνευση να φέρουν μαζί τους διάφορα υλικά για τα στολίδια, όπως κουκουνάρια ή αποξηραμένα φρούτα. Έτσι, θα δείτε τη δημιουργικότητά τους να εξελίσσεται και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσο όμορφα στολίδια θα φτιάξουν.

Δείτε μία εύκολη χριστουγεννιάτικη κατασκευή για παιδιά

Μετά το στολισμό της αίθουσας πρέπει να σκεφτείτε πώς θα κυλήσει η μέρα της χριστουγεννιάτικης σχολικής εκδήλωσης. Απαραίτητο είναι να dsc_0149σχεδιαστεί και σκηνοθετηθεί κάποια μικρή θεατρική παράσταση που θα συγκινήσει τους γονείς που θα παρευρεθούν. Ανάλογα με την ηλικία των παιδιών μπορούν να παιχτούν κάποιες σκηνές που θα αφορούν τη γέννηση του Χριστού και θα έχουν ενημερωτικό ή απλά ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Για τη σκηνοθεσία μιας τέτοιας παράστασης θα χρειαστείτε βεβαίως βοήθεια και από άλλους δασκάλους ή καθηγητές, αφού ένα άτομο δεν μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο μόνο του.

Για το υπόλοιπο μέρος της γιορτής και αν αυτή αφορά μικρά παιδιά δημοτικού μια καλή ιδέα είναι να έχετε έναν Άγιο Βασίλη που θα βγάλει φωτογραφίες με τα παιδιά μπροστά στη φάτνη. Για τα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να προτείνετε να οργανωθεί κάποιο μικρό παζάρι με αντικείμενα που θα φτιάξουν τα παιδιά και θα τα αγοράσουν οι γονείς. Έτσι, μετά την παράσταση θα έχουν στηθεί μερικοί πάγκοι με στολίδια, κεριά, στεφάνια από γκι και γενικά χειροποίητες δημιουργίες των μαθητών που θα μπορούν να τα χαζέψουν και να τα αγοράσουν οι γονείς και οι καλεσμένοι. Μάλιστα, τα έσοδα θα ήταν όμορφο να διατεθούν σε κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, όπως την ενίσχυση κάποιου ιδρύματος.

xristougenniatika3Με αυτούς τους τρόπους θα βγάλετε στην επιφάνεια το ταλέντο των παιδιών και τη διάθεσή τους για δουλειά, ενώ παράλληλα θα μεταδώσετε το χαρμόσυνο και φιλάνθρωπο μήνυμα των Χριστουγέννων. Οι γονείς θα συγκινηθούν και μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν, πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές. Και βέβαια, κάτω από το δέντρο όλων θα δεσπόζει κάποια όμορφη δημιουργία που θα δίνει ένα φωτεινό χρώμα στις γιορτές σας.

 

Εμείς μπορούμε να σας παρέχουμε ειδικά Χριστουγεννιάτικα πακέτα για σχολικές εκδηλώσεις και υπηρεσίες όπως κλόουν , DJ  , Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης κ.α.

Δείτε όλες τις παροχές μας και ιδέες για χριστουγεννιάτικη σχολική εκδήλωση