10 Tips Για Να Διαλέξετε Το Τέλειο Χριστουγεννιάτικο Δώρο Για Το Παιδί Σας

10 Tips Για Να Διαλέξετε Το Τέλειο Χριστουγεννιάτικο Δώρο Για Το Παιδί Σας

Η πιο γιορτινή εποχή του χρόνου είναι πάλι εδώ. Με τις γιορτές προ των πυλών, έχει έρθει η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε τι θα πάρετε στα παιδιά σας. Αν δυσκολεύεστε να βρείτε ιδέες, δεν είστε οι μόνοι – γι’ αυτό αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε. Βρείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για το παιδί σας.

 

1. Λάβετε υπόψιν τα ενδιαφέροντά τους

Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, προτείνουμε να ξεκινήσετε από τα ενδιαφέροντά τους. Τι τους αρέσει; Με τι τρελαίνονται να περνούν το χρόνο τους; Έχουν κάποιο χόμπι; Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας δώσει ένα καλό σημείο εκκίνησης για να βρείτε ένα δώρο που θα τους αρέσει.

 

2. Αναζητήστε δώρα που προάγουν τη μάθηση και την εκπαίδευση

Ένα δώρο που εκτός από ψυχαγωγία μπορεί να προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να διευρύνουν τις γνώσεις τους έχει διπλό όφελος. Δώρα όπως βιβλία ή επιστημονικά κιτ προάγουν τη μάθηση και την εκπαίδευση και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για παιδιά κάθε ηλικίας.

 

3. Λάβετε υπόψιν την ηλικία και το αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών

Η ηλικία για την οποία είναι κατάλληλο ένα παιχνίδι είναι από τα πρώτα πράγματα που χρειάζεται να κοιτάξει κανείς. Να θυμάστε ότι τα παιδιά έχουν διαφορετικά επίπεδα ωριμότητας και ικανοτήτων ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται αλλά και το αναπτυξιακό τους στάδιο. Άλλο δώρο είναι ιδανικό για παιδιά 5 χρονών και άλλο για 10.

 

4. Λάβετε υπόψιν την προσωπικότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά των παιδιών

Μην παραβλέψετε τη μοναδικότητα κάθε παιδιού. Τα πιο εσωστρεφή παιδιά για παράδειγμα μπορεί να εκτιμήσουν ένα κιτ ζωγραφικής και χειροτεχνίας ενώ τα πιο εξωστρεφή μια φιγούρα δράσης. Για ακόμα μία φορά, τα ενδιαφέροντά τους μπορεί να σας υποδείξουν τη λύση.

 

5. Μην ξεχνάτε την πρακτικότητα του δώρου

Αν το παιδί δεν έχει ζητήσει από μόνο του το πιο πρόσφατο, φανταχτερό παιχνίδι της αγοράς δε χρειάζεται να του το πάρετε. Πολλές φορές τα παιχνίδια που γίνονται μόδα είναι “φορτωμένα” με ήχους, λαμπάκια και πολλές λειτουργίες που αφήνουν λίγες ευκαιρίες στο παιδί να εξασκήσει τη φαντασία του. Αν το έχει ζητήσει, οκ, γιατί όχι.

 

6. Αντλήστε έμπνευση από άρθρα με προτάσεις χριστουγεννιάτικων δώρων για παιδιά

Εάν δυσκολεύεστε μπορείτε πάντα να πάρετε ιδέες από άρθρα που δίνουν προτάσεις σχετικά με τα καλύτερα δώρα Χριστουγέννων για παιδιά. Αυτές οι λίστες συνήθως δημιουργούνται με βάση το τι έχει απήχηση στα καταστήματα και στο διαδίκτυο. Έτσι είστε σίγουροι ότι οτιδήποτε επιλέξετε θα είναι δημοφιλές στα παιδιά. Επιπλέον, είναι πάντα ωραίο να έχετε στο μυαλό σας μερικές ιδέες όταν ξεκινάτε τις αγορές σας.

 

7. Αναζητήστε κάτι μοναδικό ή ιδιαίτερο

Το παιδί σας είναι μοναδικό. Γιατί να μην είναι και το δώρο του; Η εύρεση ενός ιδιαίτερου δώρου μπορεί να προκαλέσει χαρά στο παιδί. Εναλλακτικά, μπορείτε να εξατομικεύσετε το δώρο του παιδιού αναγράφοντας το όνομά του πάνω σε αυτό, πχ υπάρχουν καταστήματα με σκούτερ που αναλαμβάνουν να το κάνουν αυτό με μικρό ή καθόλου επιπλέον κόστος.

8. Ρωτήστε το ίδιο το παιδί

Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε, γιατί να μην ρωτήσετε απευθείας το παιδί σας τι θέλει για τα Χριστούγεννα; Μπορεί να έχει ήδη κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του. Προτιμάτε να είναι έκπληξη; Κάντε του μια ερώτηση με τρόπο. Προσποιηθείτε πχ ότι το δώρο είναι για κάποιον άλλο και ζητήστε τη γνώμη του.

9. Ορίστε έναν προϋπολογισμό

Όταν πρόκειται για τα παιδιά μας, δε λογαριάζουμε τα χρήματα. Παρόλα αυτά, το ακριβό δώρο δεν είναι πάντα το καλύτερο και είναι εφικτό να παραμείνετε εντός budget για την αγορά του, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων που τρέχουν και άλλα έξοδα, πχ διακοπών, τραπεζιών, κλπ. Μερικές φορές, τα πιο απλά δώρα είναι και τα πιο όμορφα.

10. Γίνετε δημιουργικοί

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, αλλάζουν τα ενδιαφέροντα, οι συνήθειες και η ίδια τους η προσωπικότητα. Μπορεί μέχρι τώρα να παίρνατε μια κούκλα ή ένα παζλ κάθε χρόνο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο ενδιαφέρον γι’ αυτά και φέτος. Ειδικά όταν πρόκειται για δώρα εμπειρίας, πχ εισιτήρια για το λούνα παρκ ή μια παράσταση, τα παιδιά τα εκτιμούν πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε. Και είναι η καλύτερη αφορμή για να περάσετε υπέροχα σαν οικογένεια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.