ΔΙΩΞΤΕ ΤΙΣ ΨΕΙΡΕΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Το Καλοκαίρι τελείωσε, το Φθινόπωρο έφτασε και οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους. Δυστυχώς όμως με το άνοιγμα των σχολείων συχνά επιστρέφουν κάποιοι ανεπιθύμητοι επισκέπτες στα κεφάλια των παιδιών μας, οι γνώστες σε όλους μας ψείρες.

Σας βεβαιώνουμε ότι δε χρειάζεται πια να χρησιμοποιούμε χημικά φάρμακα και ακριβά  σαμπουάν με προληπτική δράση για να αντιμετωπίσουμε τα ενοχλητικά αυτά παράσιτα που τόσο απασχολούν τους γονείς των κοριτσιών κυρίως. Παρακάτω σας προτείνουμε δυο θεραπείες που βασίζονται αποκλειστικά σε φυσικά υλικά.

Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ψείρες δεν πνίγονται σε λιγότερο από 8-10 ώρες επομένως η πρώτη προτεινόμενη  θεραπεία θα χρειαστεί περίπου τόσες ώρες αλλά είναι πολύ αποτελεσματική. Απλώνουμε καλά σε όλο το δέρμα και στη συνέχεια σε όλο το μήκος των τριχών ελαιόλαδο σκέτο η για καλύτερο αποτέλεσμα ανακατεμένο με αιθέριο έλαιο λεβάντας η τεϊόδεντρου (10-15 σταγόνες σε ¼ της κούπας ελαιόλαδο), με της βοήθεια μιας χτένας. Τυλίγετε το κεφάλι με μεμβράνη και το αφήνετε όλη μέρα( ή όλη νύχτα αν αυτό βολεύει ). Τέλος ξεβγάζετε και λούζετε τα μαλλιά. Επαναλαμβάνετε τη θεραπεία μία φορά την εβδομάδα για τρεις τουλάχιστον εβδομάδες για να εξολοθρευτούν όλα τα νεογνά που θα εκκολαφθούν από τις πρώτες κόνιδες. Μπορείτε για πρόληψη να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια αναμειγμένα με λίγο λάδι βάζοντας μια δυο σταγόνες πίσω από τα αυτιά του παιδιού καθημερινά.

Η δεύτερη προτεινόμενη θεραπεία είναι πιο σύντομη αλλά εξίσου αποτελεσματική. Αναμιγνύουμε ίση ποσότητα χυμού λεμονιού με ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας. Απλώνουμε στο κεφάλι, τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 3-4 ώρες να δράσει. Ξεβγάζουμε και λούζουμε τα μαλλιά. Και αυτή τη θεραπεία την επαναλαμβάνουμε για τρεις εβδομάδες, όπως την προηγούμενη.

Σε κάθε περίπτωση χτενίζουμε τα μαλλιά με ειδικό χτενάκι, κρατάμε το παιδί στο σπίτι 1-2 μέρες και ενημερώνουμε το δάσκαλο-α.