Στρώματα ύπνου για παιδιά: Πώς να κάνετε την καλύτερη αγορά

παιδικα στρωματα υπνου

Τα παιδιά χρειάζονται έναν καλό ύπνο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Την ώρα του ύπνου, ο εγκέφαλος ενός παιδιού αφομοιώνει ό,τι έχει μάθει κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι αυτή η στιγμή που το σώμα στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των οστών, των ορμονών και της φυσικής σύνθεσης του εγκεφάλου, αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό.

Στην ποιότητα του ύπνου, συμβάλλει και το στρώμα, στο οποίο κοιμάται το παιδί. Υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά στα στρώματα ύπνου που πρέπει να προσέξετε, όμως κάθε παιδί έχει τις δικές του ανάγκες. Ας δούμε παρακάτω ποιες παραμέτρους πρέπει να λάβετε υπόψη στην αγορά του στρώματος.

Στρώματα ύπνου για παιδιά με αλλεργίες

Εάν το παιδί σας πάσχει από αλλεργίες, η επιλογή του σωστού στρώματος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του και να του προσφέρει πολύ πιο ξεκούραστο και άνετο ύπνο. Συνεπώς, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνυπολογίσετε στην αγορά, καθώς είναι και το πιο επιτακτικό. Το στρώμα πρέπει να είναι υποαλλεργικό, για να αναστέλλει την εξάπλωση των ακάρεων σκόνης. Το latex είναι ένα εξαιρετικό αντιαλλεργικό υλικό, το οποίο επιπλέον ταιριάζει στις ανάγκες της παιδικής ανάπτυξης και το memory foam για την ιδιότητα του να έχει την καλύτερη προσαρμογή στις καμπύλες του σώματος ενός παιδιού ειδικά για ένα παιδί που δεν έχει μεγάλο βάρος.

παιδικο στρωμα υπνου

 

Η ηλικία παίζει σημαντικό ρόλο

Η ηλικία του παιδιού παίζει τεράστιο ρόλο στο στρώμα που θα διαλέξετε. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ένα υποστηρικτικό και μέτριας σκληρότητας στρώμα είναι το πλέον κατάλληλο. Στην προεφηβεία και την εφηβεία, το στρώμα μπορεί να αποτρέψει τους πόνους της ανάπτυξης παρέχοντας επαρκή στήριξη στην σπονδυλική στήλη και τα οστά. Έτσι, ένα στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια ή με memory foam υψηλής σκληρότητας είναι ιδανικά.

Από την άλλη, σε μικρότερα παιδιά, τα οποία ενδέχεται να είναι νευρικά, να κινούνται πολύ ή ακόμη και να χοροπηδούν πάνω στο στρώμα, ένα στρώμα με αφρό μνήμης αρκετά μαλακό είναι μια εξαιρετική επιλογή για γαλήνιο ύπνο.

στρωματα υπνου για παιδια

Το υπόστρωμα είναι σημαντικό

Αν το παιδί είναι ακόμα στη φάση που βρέχει το κρεβάτι, είναι μια καλή ιδέα να αναλογιστείτε την αγορά ενός υποστρώματος. Το υπόστρωμα πλένεται πολύ πιο εύκολα και αποτρέπει την υγρασία από το να εισχωρήσει στο εσωτερικό του στρώματος, από όπου είναι πολύ πιο δύσκολο να εξαλειφθεί. Επιπλέον, το υπόστρωμα προσφέρει έξτρα στήριξη και επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος.

υποστρωμα υπνου

Πάνω απ’όλα το κόστος

Φυσικά, παράγοντας για την αγορά ενός στρώματος είναι πάντα και το κόστος. Τα στρώματα υψηλής πυκνότητας είναι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα, όμως αντέχουν και περισσότερο. Επομένως, εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό και αγοράζετε ένα στρώμα για βρεφικό κρεβάτι, τότε δεν έχει νόημα να επενδύσετε σε ένα στρώμα που αντέχει 10 χρόνια. Από την άλλη, αν το στρώμα προορίζεται για το κλασικό μονό κρεβάτι που θα συνοδεύει το παιδί σε όλη την παιδική και εφηβική του ηλικία, τότε αναμφισβήτητα η επένδυση αξίζει τον κόπο.

Μπορείτε να δείτε στο site της Delta Strom την συλλογή τους με παιδικά στρώματα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.