Δημιουργικός χρόνος στο σπίτι μεταξύ γονιών-παιδιών

δημιουργικος χρονος στο σπιτι

Τα παιχνίδια που παίζουν οι γονείς με τα παιδιά τους βοηθούν στην υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη καθώς και στην πνευματική εξέλιξη του παιδιού.

Μέσα από το παιχνίδι:

  • Δυναμώνει η σχέση γονιού-παιδιού. Έρχονται πιο κοντά και περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί.
  • Αναπτύσσεται καλύτερη επικοινωνία γονιού-παιδιού. Το παιδί μέσα από το παιχνίδι διασκεδάζει και χαλαρώνει. Όπως και ο γονιός του.

Παρακάτω σας προτείνουμε ιδέες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με το παιδί σας μέσα στο σπίτι.

Δημιουργείστε ένα εργαστήρι ζαχαροπλαστικής ή μαγειρικής

εργαστηρι μαγειρικης και ζαχαροπλαστικης

Μπορείτε να φορέσετε μια ποδιά και εσείς και το παιδί σας, δημιουργείστε έναν σκούφο μαγειρικής με λευκό χαρτί, ενεργοποιήστε την φαντασία σας και την δημιουργικότητα σας και το αποτέλεσμα θα το λατρέψετε όλοι.

Στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι τα παιδιά να γίνουν για λίγο μικροί σεφ, να περάσουν όμορφα, και παράλληλα να μάθουν πως είναι να δημιουργούν το δικό τους φαγητό ή γλυκό.

 

Οργανώστε ένα πικνίκ στην αυλή (εάν υπάρχει) ή και στο μπαλκόνι ακόμα

πικ νικ με τα παιδια στον κηπο

Αρχικά, κόψτε μαζί με τα παιδιά φρούτα και λαχανικά, φτιάξτε φυσικό χυμό πορτοκάλι και τοστ με ταχίνι, φυστικοβούτυρο ή ότι σας αρέσει και τοποθετήστε τα σ’ ένα ψάθινο καλάθι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε στο έδαφος ένα τραπεζομάντηλο, καθώς και το καλάθι με τα εδέσματα που φτιάξατε. Και προσποιηθείτε ότι βρισκόσαστε στην εξοχή φορώντας κάποιο αξεσουάρ( καπέλο, γυαλιά). Στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι το παιδί να αισθανθεί ότι ξεφεύγει από την καθημερινότητα του σπιτιού.

 

Μπορείτε να φτιάξετε χειροτεχνίες με θέμα την Άνοιξη.

  • λουλούδια με άχρηστο υλικό (αυγοθήκες, ρολά υγείας, πλαστικά καπάκια, εφημερίδες, περιοδικά), καθώς και με ζυμαρικά, και όσπρια).

  • Μέλισσες και πεταλούδες με φίλτρα του καφέ, χάρτινα πιάτα, πινέλα και νερομπογιές καθώς και με μαρκαδόρους και σύρματα χειροτεχνίας.

  • Έναν λαμπερό ήλιο με τις παλάμες των χεριών και αρκετή χρυσόσκονη.

Οργανώστε βραδιές κινηματογράφου

Επιλέξτε μια ωραία παιδική ταινία και παρέα με το παιδί σας, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και τρώγοντας popcorn που φτιάξατε όλοι μαζί, και απολαύστε την ταινία.

βραδια κινηματογραφου με τα παιδια

Οργανώστε κυνήγι χαμένου θησαυρού μέσα στο σπίτι

Αρχικά κρύψτε κάποιο αντικείμενο κάπου μέσα στο σπίτι, έπειτα δημιουργείστε χαρτάκια με πληροφορίες ή και γρίφους για το που βρίσκεται ο θησαυρός. Μ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τη φαντασία του παιδιού, κάνοντας τον ένα μικρό κυνηγό θησαυρού.

κυνηγι χαμενου θησαυρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.