Να διαλέξω κλόουν ή μάγο για το παιδικό πάρτυ του παιδιού μου;

μαγος ταχυδακτυλουργος

Η συνεργασία με κάποιον ανιματέρ στα παιδικά πάρτυ θεωρείται πλέον από τους περισσότερους γονείς ως μια απαραίτητη κίνηση που εξασφαλίζει την επιτυχία του πάρτυ. Καθώς η διοργάνωση παιδικών πάρτυ μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και αγχώδης διαδικασία, οι οικοδεσπότες γονείς θέλουν να αισθάνονται ότι τουλάχιστον το κομμάτι της ψυχαγωγίας των παιδιών το έχει αναλάβει κάποιος επαγγελματίας που κατέχει τα προσόντα, για να βγάλει αυτή την απαιτητική δουλειά εις πέρας αποτελεσματικά. Ωστόσο, ένα ερώτημα που έχουν πολλοί γονείς είναι τι είδους ανιματέρ πρέπει να επιλέξουν για το παιδικό πάρτυ. Κάποιον κλόουν που θα κάνει τα παιδιά να γελάνε ή κάποιον ταχυδακτυλουργό που θα τα συνεπάρει με τα κόλπα του; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ότι εξαρτάται. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία των παιδιών, ο χώρος του πάρτυ και ο αριθμός των καλεσμένων.

 

κλοουν για βαπτισηΣχετικά με την ηλικία, κατά κανόνα για μικρότερα παιδιά, κάτω των επτά ετών, καλό είναι να συνεργαστείτε με κάποιον κλόουν, αφού τα πιο μικρά παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν για να παρακολουθήσουν τα πολλές φορές περίπλοκα σκετς του μάγου. Θα προτιμήσουν, λοιπόν, κάποιον κλόουν που θα τους φτιάχνει μπαλόνια, θα τα ζωγραφίζει, θα παίζει μαζί τους και θα τα κάνει να γελούν. Αντίθετα, για τα μεγαλύτερα παιδιά μια τέτοιου είδους διασκέδαση μπορεί να φανεί τετριμμένη και σαφώς θα προτιμήσουν τον ταχυδακτυλουργό που θα τα κάνει να αναρωτιούνται πώς κάνει αυτά τα τρικ.

 

ΤαχυδακτυλουργοςΕπίσης, πρέπει να λάβετε υπόψη και το μέρος που θα διαθέσετε για το πάρτυ. Ο ταχυδακτυλουργός έχει μόνο ένα μικρό τραπέζι, πάνω στο οποίο παρουσιάζει τα κόλπα του και ως εκ τούτου δεν απαιτείται πολύς χώρος. Έτσι, αν διοργανώσετε το πάρτυ σπίτι σας, αυτό είναι κάτι πολύ εφικτό να γίνει. Ο κλόουν, από την άλλη, ενδέχεται να χρειάζεται άνεση χώρου, γιατί παίζει με τα παιδιά, οπότε είναι καλύτερο να τον προτιμήσετε αν κάνετε το πάρτυ σε κάποιο παιδότοπο ή αν έχετε αρκετά μεγάλο σαλόνι.

 

Τέλος, ο αριθμός των μικρών σας καλεσμένων είναι επίσης καθοριστικός παράγοντας. Εκ των πραγμάτων, αν τα παιδιά είναι πολλά, θα είναι πολύ δύσκολο για όλα να έχουν οπτική επαφή με το μάγο, κάτι το οποίο όμως είναι το βασικότερο σημείο της παράστασης. Με λιγότερα παιδιά, αν αυτά καθίσουν σε κύκλο, είναι πιο εύκολο να κυλήσουν όλα ομαλά και κανένας να μη μείνει παραπονεμένος. Αν, λοιπόν, οι καλεσμένοι σας είναι πάνω από τριάντα, ο κλόουν θα αξιοποιήσει τη δυναμική μιας τόσο μεγάλης ομάδας και θα σχεδιάσει παιχνίδια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα τα κρατήσουν απασχολημένα για πολλή ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.