Τι μπορείτε να κάνετε χωρίς κλόουν σε ένα παιδικό πάρτυ

παιδικο παρτυ χωρις κλοουν

Έχει πλέον καθιερωθεί στα περισσότερα παιδικά πάρτυ να υπάρχει κάποιος κλόουν ή ανιματέρ, ο οποίος κρατά τα παιδιά απασχολημένα με διάφορες δραστηριότητες, όπως ομαδικά παιχνίδια, εργαστήρια, κατασκευές, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και παραστάσεις. Επειδή η διασκέδαση των παιδιών θεωρείται η πρώτη προτεραιότητα σε ένα παιδικό πάρτυ, όπως είναι φυσικό, δίνεται μεγάλη σημασία σε αυτή και δύσκολα μπορεί να λείπει ο επαγγελματίας επί του θέματος. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι γονείς την οικονομική δυνατότητα να συνεργαστούν με κάποιον κλόουν ή μπορεί ακόμα και να πιστεύουν ότι μπορούν και μόνοι τους να αναλάβουν το απαιτητικό έργο του να κρατήσουν όλα τα πιτσιρίκια απασχολημένα. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, καλό θα είναι να έχετε οργανωμένο από πριν ένα πλάνο στο μυαλό σας, για να κυλήσουν όλα ομαλά και να ευχαριστηθούν οι μικροί σας καλεσμένοι και φυσικά το παιδί σας που γιορτάζει.

pinata-2

Η σίγουρη λύση της πινιάτας

Μία έξυπνη λύση που θα ενθουσιάσει τα παιδιά είναι η πινιάτα, που μπορείτε να κρεμάσετε από κάπου και το οποίο είναι παραγεμισμένο με λιχουδιές και δωράκια. Μαζέψτε όλα τα παιδιά γύρω σας και γύρω από την πινιάτα. Βάλτε τα να καθίσουν σε κύκλο ή σε σειρά και σηκώνετε ένα ένα παιδί, στο οποίο θα δέσετε τα μάτια με ένα μαντήλι. Στη συνέχεια, δώστε του ένα ρόπαλο και αφήστε το για λίγη ώρα, χωρίς να βλέπει, να προσπαθεί να χτυπήσει την πινιάτα. Αν δεν τα καταφέρει σηκώστε ένα άλλο παιδί και ούτω καθεξής. Όταν κάποιο παιδί καταφέρει να χτυπήσει με το ρόπαλο την πινιάτα και να την σπάσει, θα πέσουν στο πάτωμα όλες οι μικρές ευχάριστες εκπλήξεις που είχε μέσα και όλα τα παιδιά θα τρέξουν να μαζέψουν όσο πιο πολλές μπορούν. Φανταστείτε την ανυπομονησία τους όση ώρα περιμένουν ή προσπαθούν να σπάσουν την πινιάτα και την χαρά τους, όταν τελικά αυτό γίνει πραγματικότητα. Φροντίστε μόνο να μη χτυπήσει κανείς όταν όλα τα παιδιά θα τρέξουν να μαζέψουν τις λιχουδιές.

 

karaoke-price4Θα χρειαστείτε κι άλλες δραστηριότητες

Συνήθως η πινιάτα, βέβαια, ως το καλύτερο μέρος του πάρτυ κρατιέται για το τέλος και την κορύφωσή του, οπότε πρέπει να έχετε σκεφτεί και κάποιες ακόμα δραστηριότητες. Αν τα παιδιά είναι λίγα, μπορείτε να τους δείξετε πώς να κάνουν κατασκευές με πλαστελίνη ή σε μεγαλύτερα παιδιά πώς να φτιάχνουν μπαλόνια σε διάφορα σχέδια. Αν οι καλεσμένοι σας είναι περισσότεροι, τότε μπορείτε να τους βάλετε να παίξουν κάποιο παιχνίδι, όπως μουσικές καρέκλες, ενώ πάντα μια καλή λύση είναι και ο χορός ή το karaoke, το οποίο θα τα κρατήσει απασχολημένα για αρκετή ώρα. Μία επίσης πολύ καλή επιλογή είναι το We Dance Party. Τα παιδιά το λατρεύουν γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να χορεύουν τα αγαπημένα τους τραγούδια μαζί με τις χορογραφίες τους. 
Το σίγουρο είναι πως θα χρειαστείτε πολλή ενέργεια και κέφι, για να έχετε σε μία τάξη τόσα παιδιά, όμως η χαρά στα πρόσωπά τους θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.