Επιστροφή σε ένα ξεχωριστό σχολείοοοοοοο

σχολειο με μασκα

Αγαπητοί γονείς,

ο Σεπτέμβριος μπήκε και ακόμα καλά καλά δε ξέρουμε πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Εάν θα λειτουργήσει το σχέδιο που έχει προγραμματίσει το υπουργείο; πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά; θα πάνε όλα καλά στο υγειονομικό κομμάτι; με το κοινωνικό και επικοινωνιακό κομμάτι τι γίνεται;

Πφφφφφ… Τόσα και άλλα τόσα ερωτηματικά ταλανίζουν το μυαλό μας! Γενικά στο Poly Party σκεφτήκαμε κάποιες ιδέες προετοιμασίας για τη καινούργια σχολική πραγματικότητα με την οποία θα έρθουν αντιμέτωπα τα παιδάκια μας.

Χοντρικά τα μέτρα είναι τα εξής:

  1. Τα παιδιά φοράνε μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Τη βγάζουν στο μάθημα της «Φυσικής αγωγής» και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων σε εξωτερικό χώρο.
  2. Έχει ο καθένας το δικό του παγουρίνο και δεν πίνουμε ποτέ νερό απευθείας από τη βρύση.
  3. Έχει το κάθε παιδί τα δικά του πράγματα: μολύβι, γόμα, ξύστρα, τετράδιο κλπ. και δε δανειζόμαστε από άλλους.
  4. Εάν κάποιο παιδί νιώσει την παραμικρή αδιαθεσία ειδοποιεί αμέσως τη δασκάλα ή τον δάσκαλό του και ακολουθεί τις οδηγίες της/του.

Για να μπορέσει το παιδί να συνηθίσει τη μάσκα και για να μάθει να τη φοράει σωστά, μπορούμε να δείξουμε στο παιδί με αναλυτικό και επεξηγηματικό τρόπο πως τη φοράμε και τι πρέπει να προσέχουμε όταν φοράμε τη μάσκα. Μερικές καλές πρακτικές «πρόβες» μπορεί να είναι η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, σε κάποιο μαγαζί ή ακόμα και ένα μιμητικό παιχνίδι στο σπίτι, π.χ. πάμε να παίξουμε σχολείο (με το παιδί στο ρόλο του εκπαιδευτικού και το γονιό στο ρόλο του μαθητή) και να φορέσουμε τις μάσκες.

παιδι με μασκα

Το συμμάζεμα και η οργάνωση του γραφείου και γενικότερα του δωματίου του παιδιού πριν την έναρξη του σχολικού έτους είναι ούτως ή άλλως μία καλή προετοιμασία του παιδιού. Ένα παραπάνω φέτος που δεν πρέπει να ξεχνάει τα πράγματα που του χρειάζονται. Μπορείτε να κολλήσετε στον τοίχο πάνω από το γραφείο του παιδιού τα πράγματα που πρέπει να έχει οπωσδήποτε μέσα στην κασετίνα και την τσάντα του. Καλό θα ήταν εάν χρησιμοποιούνται κάποια σχολικά ειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας, πριν πέσει το παιδί για ύπνο να μάθει να τα συμμαζεύει. Όσο για το παγουρίνο, μπορούμε να προτρέπουμε το παιδί να πίνει νερό από το παγουρίνο ακόμα και στο σπίτι. Έτσι κάποια  πράγματα θα του γίνουν συνήθεια πριν καν αρχίσει το σχολείο.

Σίγουρα η φετινή σχολική πραγματικότητα είναι πολύ ξένη σε όλους μας, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς. Δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχει. Ελπίζουμε να αξίζει τον κόπο και τα πράγματα να πάνε καλύτερα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.