Πως να επιλέξετε το κατάλληλο άθλημα για το παιδί σας

τρεξιμο αθλημα παιδι

Τα σχολεία άρχισαν και μαζί με αυτό ξεκινούν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι γονείς αρχίζουν να προβληματίζονται. Τι είναι πιο κατάλληλο για το παιδί μου; Κάποια δραστηριότητα καλλιτεχνικής ή αθλητικής φύσεως;

Στο άρθρο που ακολουθεί θα μιλήσουμε για τις αθλητικές δραστηριότητες και τα οφέλη που αυτές έχουν στη σωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών.

tennis

Πρώτα απ΄όλα! Πως επιλέγω ένα άθλημα για το παιδί μου! Μμμμμ… Η σκέψη είναι λάθος! Το ίδιο το παιδί πρέπει να επιλέξει από μόνο του τι του αρέσει. Πολλές φορές αυτό είναι οφθαλμοφανές. Για παράδειγμα, το παιδί τρελαίνεται να βλέπει ποδόσφαιρο, οτι αντικείμενο κι αν βρει το μετατρέπει σε μπάλα κτλ κτλ.

Υπάρχουν, όμως και φορές που το παιδί πρέπει να δοκιμάσει προκειμένου να ανακαλύψει αυτό που πραγματικά του αρέσει. Αυτό που έχουμε, λοιπόν να κάνουμε είναι να το πάμε να δοκιμάσει. Συνήθως, οι αθλητικοί σύλλογοι δίνουν τη δυνατότητα ενός ή δύο δωρεάν δοκιμαστικών μαθημάτων. Έτσι το παιδί θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ομαδικά ή ατομικά αθλήματα και, πιστέψτε με, μόλις βρει αυτό που του αρέσει θα ενθουσιαστεί!

ποδοσφαιρο

Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πολλά:

  • Πρώτο και κύριο, το παιδί αποσυμπιέζεται από την ένταση της καθημερινότητας και ξεφεύγει από το αυστηρό πρόγραμμα του σχολικού διαβάσματος.
  • Αντλεί ενέργεια ώστε να μπορέσει να συνεχίσει το δύσκολο πρόγραμμά του. Άλλωστε το λέγαν και οι αρχαίοι: “νους υγιής εν σώματι υγιή”.
  • Επιπλέον, το παιδί γυμνάζεται και κρατιέται σε μια καλή φυσική κατάσταση, πράγμα πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τις ατελείωτες ώρες καθιστικής ζωής που περνάει ένας μαθητής.
  • Αναπτύσσει ευγενή άμιλλα και αθλητικό πνεύμα ενώ παράλληλα μαθαίνει να έχει πρόγραμμα αλλά και έναν υγιή τρόπο ζωής.
  • Γνωρίζεται με άλλα παιδιά, συναθλητές του, κοινωνικοποιείται.
  • Και αυτά είναι κάποια από τα καλά του αθλητισμού.

Ξεκινήστε τώρα ένα άθλημα στο παιδί σας και πιστέψτε μας, δε θα το μετανιώσετε. Δεν ξεχνάμε, βέβαια, ποτέ να κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις πριν αρχίσουμε ένα άθλημα. Έχουμε την τάση να τις υποτιμάμε, άλλα σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί σωτήριες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.