Πασχαλινό Κυνήγι θησαυρού

πασχαλινο κηνυγι θησαυρου

Το κυνήγι αυγών ή αλλιώς Easter egg hunt, είναι ένα από τα δύο πιο διαδεδομένα και δημοφιλή πασχαλινά έθιμα στην Αμερική. Το άλλο είναι ο πασχαλινός λαγός που σαν τον Άγιο Βασίλη, φέρνει σοκολατένια αυγουλάκια και μικροδωράκια στα καλαθάκια των παιδιών.

Ωστόσο, όπως έχετε καταλάβει και από τον τίτλο, το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο στο κυνήγι των αυγών. Το έθιμο αυτό είναι στην ουσία ένα παιχνίδι και λαμβάνει χώρα κάθε Κυριακή του Πάσχα. Οι μεγάλοι κρύβουν πασχαλινά αυγά στον κήπο του σπιτιού ή και μέσα στο σπίτι. Τα αυγά αυτά μπορεί να είναι κλασσικά καλοβρασμένα και πολύχρωμα, πεντανόστιμα σοκολατένια ή πλαστικά γεμάτα με καραμέλες και ζαχαρωτά. Τα παιδιά καλούνται να τα ανακαλύψουν και να τα μαζέψουν στα καλαθάκια τους.

κηνυγι αυγων

Η ιστορία του συγκεκριμένου εθίμου πάει αρκετά πίσω στα χρόνια του Μεσαίωνα και ήταν αρκετά διαδεδομένο σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Η διαφορά είναι ότι τότε αποτελούσε κυρίως παιχνίδι ενηλίκων. Φημολογείται πως ακόμα και οι ευγενείς συμμετείχαν στο κυνήγι των πασχαλινών αυγών στους κήπους των ανακτόρων.

Μμμμμμ. Τώρα που το σκέφτομαστε είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και πολύ εύκολο να διοργανωθεί και στο σπίτι. Ο κήπος δε θα λέγαμε ότι είναι και απαραίτητος αν και θα έκανε σίγουρα το παιχνίδι πολύ πιο ενδιαφέρον. Τα μόνα που χρειάζονται είναι αυγά (βρασμένα, σοκολατένια, πλαστικά, διακοσμητικά), καλαθάκια, φαντασία και πολύ όρεξη για παιχνίδι και εξερεύνηση. Κρύβουμε τα αυγά σε διάφορα μέρη μέσα και έξω (στον κήπο ή στο μπαλκόνι) από το σπίτι. Διαλέγουμε εύκολες αλλά και δύσκολες κρυψώνες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Στη συνέχεια μπορούμε να ορίσουμε και χρόνο με τη βοήθεια ενός χρονομέτρου. Τα παιδιά ευχαριστιούνται πάρα πολύ την περιπέτεια της εξερεύνησης και διασκεδάζουν.

easter egg hunt

Αν τώρα η οργάνωση ενός τέτοιου παιχνιδιού σας φαίνεται βουνό, μπορείτε να την αναθέσετε στο Poly Party. Το Poly Party θα διοργανώσει ένα συναρπαστικό κυνήγι πασχαλινών αυγών με πολλές και απίθανες εκπλήξεις για τα παιδιά και παράλληλα μπορεί να το συνοδεύσει με μουσικοκινητικά παιχνίδια και αθλοπαιδιές που τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν. Δοκιμάστε το και να είστε σίγουροι πως αυτό το Πάσχα θα σας μείνει αξέχαστο!

 

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.