Παιχνίδια να παίξετε με το παιδί σας στην θάλασσα

παιχνιδια στο νερο

Καλοκαιράκι, και αν και ο καιρός φέτος είναι λίγο περίεργος, εμείς δεν πτοούμαστε! Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τη θάλασσα με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο. Δε λείπουν και φέτος τα trends από τις παραλίες. Πέρσι τα κάθε μεγέθους φουσκωτά φλαμίγκο και φέτος οι πολύχρωμοι μονόκεροι και οι λαχταριστές τεράστιες σαμπρέλες σε σχήμα donuts.

φουσκωτο flamingo

Αυτά, λοιπόν, τα trends μπορούν να κάνουν την ώρα μας τη θάλασσα αλλά και στην παραλία πολύ πιο ευχάριστη και δημιουργική:

  1. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθισμα χαλάρωσης εντός και εκτός θάλασσας. Προσοχή! Μη σας πάρει ο ύπνος και από την πολλή χαλάρωση βρεθείτε μέσο στο πέλαγος…
  2. Λειτουργούν και ως καλάθι για μπάσκετ. Με μία μικρή φουσκωτή μπάλα μπορείτε με τα παιδιά σας να εξασκηθείτε στο σημάδι προσπαθώντας να βάλετε τη μπάλα μέσα στην τρύπα της σαμπρέλας.
  3. Εάν η σαμπρέλα είναι μεγάλη μπορείτε να κάνετε βουτιές προσπαθώντας να βγείτε στην επιφάνεια μέσα από την τρύπα του φουσκωτού σωσιβίου. Έτσι, οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να εξασκηθούν στις βουτιές βλέποντας το σαν παιχνίδι.
  4. Εκτός από παιχνίδι μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί και ως βοήθημα για τα παιδιά όταν κουράζονται να κολυμπούν. Εννοείται πάντοτε με την επίβλεψη και την καθοδήγηση των μεγάλων, καθώς είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούν από τα ρεύματα και να βρεθούν στα βαθιά.

παιχνιδια με τα παιδια στην θαλασσα

Δε πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την ασφάλεια εντός και εκτός θαλάσσης. Χρησιμοποιούμε πάντα αντηλιακό και καπέλο και δεν αφήνουμε ποτέ τα παιδιά χωρίς επίβλεψη είτε παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην αμμουδιά είτε τσαλαβουτούν στα ρηχά. Όταν, μάλιστα, προσπαθούν να κολυμπήσουν και να χαρούν το νερό λίγο πιο μέσα στη θάλασσα, τότε η παρουσία μας μαζί τους είναι απαραίτητη!

Άντε και καλές βουτιές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

one × 2 =