Πρώτη μέρα στο σχολείο – 7 απλά βήματα τι να κάνετε

πρωτη μερα στο σχολειο

Πώς περνάει ο καιρός και το μικρό σας μεγαλώνει τόσο γρήγορα! Και ήρθε η ώρα να περάσει για πρώτη φορά την πόρτα του «Μεγάλου Σχολείου», του Δημοτικού! Άγχος, φόβος, αμηχανία…όπως κάθε καινούριο βήμα στη ζωή μας άλλωστε. Πολλές συμβουλές θα διαβάσετε στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς να χειριστείτε την πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο, όμως η καλύτερη ιδέα είναι πώς θα κάνετε το παιδί να απολαύσει εκείνη την ημέρα ώστε ως θετική εμπειρία πια να το οδηγεί σε κάθε καινούριο ξεκίνημα!

πρωτη μερα στο σχολειο

  1. Προετοιμάστε μαζί με το παιδί το δωμάτιό του. Το γραφείο και μια μικρή βιβλιοθήκη είναι ό,τι χρειάζεται για αρχή. Οργανώστε τα παιχνίδια του ώστε να μείνουν στο χώρο μεν, αλλά να μην αποσπούν την προσοχή του όσο διαβάζει στο γραφείο.
  2. Αγοράστε τα σχολικά και την πρώτη του τσάντα. Σίγουρα ανησυχείτε οτι μέσα στον ενθουσιασμό του για καινούρια πράγματα, μπορεί να ξεφύγετε οικονομικά, αλλά μπορείτε να συζητήσετε οτι εκείνη την ημέρα θα αγοράσετε μόνο τα απαραίτητα και άλλη φορά το κάτι παραπάνω. Η επιλογή των προσωπικών του πραγμάτων από το ίδιο το παιδί είναι σημαντική για την αυτοπεποίθησή του στο σχολείο.
  3. Επιλέξτε μαζί του τα ρούχα που θα φορέσει την πρώτη μέρα. Μπορεί να σας μοιάζει απλο’ι’κή η ιδέα για το ντύσιμο, όμως καθρεφτίζει την δική του μοναδική προσωπικότητα και το κάνει να νιώθει άνετα. Επίσης θα νιώθει χαρά ότι την πρώτη μέρα του σχολείου μπορεί π.χ να φορέσει το τυχερό του βραχιολάκι.
  4. Ετοιμάστε το αγαπημένο του πρωινό ή σνακ! Η ασφάλεια του μαμαδίστικου φαγητού επηρεάζει θετικά τη διάθεση (ακόμα και σε μας…!).
  5. Φωτογραφίστε το καθώς βγαίνει από το σπίτι με την τσαντούλα του! (Ναι, αυτό ίσως δεν είναι για να ενισχυθεί το παιδί…αλλά η δική σας ανάμνηση! Χιχι!)
  6. Γυρνώντας από το σχολείο ρωτήστε το για τη μέρα του, πώς πέρασε, πώς του φάνηκε η τάξη, κτλ. Είναι μια καλή συνήθεια για να σας λέει τα νέα του και τις σκέψεις του. Δείξτε πραγματικό ενδιαφέρον για τα βιβλία του και αν το έχετε σκοπο, ντύστε τα με αυτοκόλλητο μαζί ώστε να καταλάβει οτι τα βιβλία τα αγαπάμε και τα προστατεύουμε!
  7. Οργανώστε μια συνάντηση, ή ακόμα και ένα πάρτυ με τους καινούριους συμμαθητές του λίγο καιρό μετά την έναρξη του σχολείου, προκειμένου να γνωριστούν τα παιδιά και οι γονείς καλύτερα!

Γιορτάστε λοιπόν το νέο του ξεκίνημα χωρίς άγχος, αλλά με θετική ενέργεια! Καλή σχολική χρονιά!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.