ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Το Τάε Κβο Ντο (tae kwon do ή taekwondo) είναι Κορεάτικη πολεμική τέχνη, όπου στα Κορεάτικα σημαίνει πόδι – χέρι – μυαλό.

Το σκεπτόμουν πολύ καιρό, εάν θα έπρεπε να γράψω σε αυτό το άθλημα την κόρη μου, που έκλεινε τα 7. Είχα διαβάσει ότι το Τάε Κβο Ντο, είναι ένα άθλημα, που βγάζει από μέσα σου την πειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση, αρετές που βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά. Επίσης είναι μια πολεμική τέχνη αυτοάμυνας και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης. Αυτή ήταν η λέξη κλειδί, που με έκανε σαν μαμά να μπορέσω να ενθαρρύνω την κόρη μου να πάει.

Ξεκινώντας, το πρώτο διάστημα είδα ένα κορίτσι με αφοσίωση στην ώρα της διδασκαλίας, να έχει ευγένεια, επιμονή και αυτοέλεγχο, όχι μόνο στο συγκεκριμένο μάθημα, αλλά στο σπίτι, στο σχολείο και στην καθημερινότητα της…

Έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από τότε και δεν μετάνιωσα ποτέ, ούτε για τις ατέλειωτες ώρες που αφιέρωσα από έξω από την σχολή αλλά ούτε και τα χρήματα που κατέβαλα όλο αυτό το διάστημα.

Η κόρη μου απέκτησε ενίσχυση προσωπικότητας της, αυτοάμυνα, αυτοέλεγχο, που πιστεύω ότι θα την βοηθήσουν σε όλη της την ζωή!!!!

 

Πηγή: Μία Μαμά

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.