ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ!

Εξοικειώστε το παιδί σας με τα χρήματα και μάθετέ του την έννοια της αποταμίευσης ακολουθώντας αργά και σταθερά βήματα. Τα περισσότερα παιδιά σε ηλικία 4-5 ετών είναι έτοιμα να αναγνωρίσουν τα χρήματα.

  • Για αρχή παρουσιάστε του τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα. Μπορείτε να του τα παρουσιάσετε σαν παιχνίδι (π.χ μονόπολη).
  • Κάντε του δώρο έναν κουμπαρά για να μπορεί να φυλάει εκεί όλα τα “δωράκια” που δέχεται από συγγενείς και φίλους.
  • Όταν το παιδί βρίσκεται στο δημοτικό και μπορεί πλέον να κάνει πράξεις αρχίστε να το παίρνετε μαζί στα ψώνια σας, επισημαίνοντάς του ότι είναι καλύτερο να ψωνίζει τα φτηνότερα, έτσι ωστε να του μένουν λεφτά στο πορτοφόλι.
  • Μεγαλώνοντας τα παιδιά αρχίζουν και βάζουν στόχους για να αγοράσουν κάτι που τους αρέσει. Όταν συμβεί αυτό για πρώτη φορά καθίστε μαζί του και υπολογίστε πόσα λεφτά κοστίζει αυτό που θέλει να αγοράσει. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα πρόγραμμα για το πόσα θα πρέπει να ξοδεύει καθημερινά και πόσα να βάζει στην άκρη.

Μόλις πετύχει τον στόχο του, ήρθε η ώρα να του πείτε ότι πάντα θα θέλει να αγοράζει πράγματα, αλλά θα πρέπει να βάζει προτεραιότητες.

Η αποταμίευση έχει μόλις αρχίσει…

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.