Πως να φτιάξετε αποκριάτικη μάσκα – Μάσκα του ήλιου

Ποια είναι η πιο κλασσική αλλά και συνάμα η πιο διασκεδαστική αποκριάτικη κατασκευή για τα παιδιά; Μα φυσικά η μάσκα! Τα παιδιά χαίρονται γενικά να δημιουργούν και να φτιάχνουν μάσκες, αλλά ακόμα περισσότερο χαίρονται να παίζουν μετά με αυτές, φορώντας τες και ‘μπαίνοντας’ στο πετσί του χαρακτήρα της μάσκας!

Γι’ αυτό κι εμείς προτείνουμε εδώ μια πρωτότυπη και εντυπωσιακή μάσκα που ξεφεύγει λίγο από τις κλασσικές πατροναρισμένες, την μάσκα του ήλιου!

Υλικά
2 χάρτινα πιάτα
Κίτρινο χρώμα
Χρυσόσκονη κίτρινη και κόκκινη
Γκοφρέ χαρτί σε πορτοκαλί χρώμα
Συρματάκια καθαρισμού για πίπες σε κίτρινο χρώμα

Εκτέλεση
1.Βάφουμε τα πιάτα μας κίτρινα και κόβουμε το ένα  περιμετρικά σε τριγωνικά βουναλάκια όπως δείχνει η φωτογραφία για να δείξουμε τις ακτίνες του ήλιου!
2.Μετά κολλάμε το κομμένο πιάτο πάνω στο άλλο. Αυτό το κάνουμε για να γίνει η μάσκα μας πιο σταθερή και ανθεκτική!
3.Στη συνέχεια σχεδιάζουμε τα μάτια και την κόψη στο κάτω μέρος της μάσκας έτσι ώστε να απελευθερώσουμε το στόμα και τα κόβουμε με πολλή προσοχή!
4.Κόβουμε τριγωνικά το γκοφρέ χαρτί έτσι όπως φαίνεται και στην εικόνα  και το κολλάμε στο πίσω μέρος της μάσκας.
5.Τυλίγουμε τα διακοσμητικά συρματάκια γύρω από ένα μολύβι έτσι ώστε να πάρουν σχήμα σούστας και τα κολλάμε περιμετρικά της μάσκας.
6.Τελος διακοσμούμε όπου θέλουμε με χρυσόσκονη!

Καλή επιτυχία και καλές απόκριες!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.