ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΠΙΝΙΑΤΑ

Για να φτιάξουμε πινιάτα, που βασικά είναι μία χαρτοκατασκευή, δεν είναι δύσκολο.

Μπορούμε μαζί με το παιδί μας, να το δούμε σαν παιχνίδι και φροντίζουμε να είναι σχετική με το θέμα του πάρτυ μας!!!! Θέλει χρόνο, όρεξη και φαντασία.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι : Εφημερίδες, αλεύρι, νερό, ένα μπαλόνι, πολύχρωμα

χαρτιά γκοφρέ, σπάγκο και ψαλίδι.

Πως θα την φτιάξουμε:

Ξεκινώντας φουσκώνουμε ένα μπαλόνι και το στηρίζουμε για να μην μετακινείται.

Μετά κόβουμε την εφημερίδα σε πολλές λωρίδες.

Κατόπιν φτιάχνουμε αλευρόκολλα, ανακατεύοντας αλεύρι με νερό, έτσι ώστε το μίγμα που θα προκύψει, να είναι τόσο πηχτό, που να μπορούμε να το απλώσουμε εύκολα, χωρίς να στάζει.

Μετά βουτάμε κομμάτι -κομμάτι από τις λωρίδες της εφημερίδας, μέσα στην αλευρόκολλα και τις κολλάμε πάνω στο μπαλόνι, σιγά-σιγά για να είναι όσο το δυνατόν πιό ίσια βαλμένες. Σκοπός είναι να καλυφθεί όλο το μπαλόνι, αφήνοντας ένα κομμάτι γύρω από το δέσιμο ακάλυπτο.

Το αφήνουμε 1-2 ημέρες να στεγνώσει. Αυτό φαίνεται, όταν πλέον έχει σκληρύνει.

Αφού στεγνώσει, σκάμε το μπαλόνι και εκεί που υπήρχε το δέσιμο είναι το ‘κρυφό’ σημείο, που μπορούμε να την γεμίσουμε. Όταν την γεμίσουμε με διάφορες εκπλήξεις, αυτό το “πορτάκι” θα το βάλουμε στο κάτω μέρος της πινιάτας, αφού το κλείσουμε πρώτα με κάποιο χαρτί γκοφρέ. Από την πάνω μεριά της πινιάτας, στηρίζουμε ένα σπάγκο για να το κρεμάσουμε αν θέλουμε.

Παίρνουμε χρωματιστά χαρτιά γκοφρέ, τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες και αρχίζουμε να τα κολλάμε στην πινιάτα, γύρω-γύρω, ανάλογα με το σχέδιο που σκεφτήκαμε. Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα διακοσμητικά, χρυσόσκονες, πομ πον, ματάκια και να ζωγραφίσουμε με μαρκαδόρους κλπ. Με αυτήν την τεχνική μπορούμε να κάνουμε σχέδια όπως κουκουβάγια, ψάρι, angry bird, smarties, minnions κλπ.

Αν δούμε ότι δεν τα καταφέραμε και το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό, τότε μπορούμε να την προμηθευτούμε από το Piniata.gr, σε τιμές προσφοράς. Εδώ θα βρείτε όλες τις ετοιμοπαράδοτες πινιάτες.

  • Υπάρχει πιθανότητα να μην ανοίγει η πινιάτα; Ναι υπάρχει. Πολλές φορές είτε την φτιάξουμε εμείς, είτε την αγοράσουμε έτοιμη, μπορεί το χαρτί να είναι πολύ σκληρό, γιατί έχει πολύ κόλλα, ή πολύ συμπιεσμένο, ή χρειάζεται πολύ παραπάνω δύναμη να σπάσει χτυπώντας την με το ρόπαλο. Μπορούμε λοιπόν να βοηθήσουμε, σκίζοντας την σε κάποιο σημείο, που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ανοίγει.

Γι αυτό τον λόγο, προτεινόμενες ηλικίες είναι από 3 χρονών και πάνω, για να σπάσει η πινιάτα, αλλά και για να αποφύγουμε πιθανή κατάποση κάποιου μικροαντικείμενου.

Καλή επιτυχία, καλή διασκέδαση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.