Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις παιδικές ανοιξιάτικες αλλεργίες

Κάθε Άνοιξη, εκεί ακριβώς που ανοίγει ο καιρός και ανθίζουν τα λουλούδια, αρχίζει να τρέχει η μύτη και να δακρύζουν τα μάτια. Τα συμπτώματα θυμίζουν κρυολόγημα. Αλλά μάλλον η αλλεργία χτυπάει την πόρτα.

Οι αιτίες είναι λίγο πολύ γνωστές. Η γύρη από τα λουλούδια και το γρασίδι. Πολλές φορές μάλιστα οι αλλεργίες μπορεί να είναι πιο έντονες στην πόλη εξαιτίας της σκόνης που δημιουργεί τη «βρώμικη» γύρη.

Καλό είναι να μην αγνοούμε τις αλλεργίες και ιδιαίτερα στα παιδιά καθώς μια απλή αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να εξελιχθεί σε αλλεργικό άσθμα.

Μία σωστή διάγνωση είναι το πρώτο που χρειάζεται να γίνει. Υπάρχει η αιματολογική εξέταση Rast που έχει ποσοστό αξιοπιστίας 75 -80% και τα δερματικά test με ποσοστό αξιοπιστίας 97- 98%.

Ο πιο κλασσικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η φαρμακευτική αγωγή. Αντιισταμινικά σπρέι και κολλύρια. Είναι τα φάρμακα που συνιστούν οι αλλεργιολόγοι και συνήθως προτείνουν να χορηγείται η αγωγή δύο εβδομάδες πριν τη συνήθη περίοδο εκδήλωσης της αλλεργίας.

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης πιο δραστικός αλλά χρονοβόρος είναι η ανοσοθεραπεία. Σε αυτήν ο γιατρός παρέχει ενέσιμο το αλλεργιογόνο στον ασθενή έτσι ώστε να αποκτήσει αυτός ανοσία στον παράγοντα που του δημιουργεί την αλλεργία.

Και για το τέλος κάποιες συμβουλές για την πρόληψη των αλλεργιών.

  1. Να αποφεύγουμε τις πολλές βόλτες στην εξοχή
  2. Να καθαρίζουμε καλά το σπίτι
  3. Να τινάζουμε τα κλινοσκεπάσματα
  4. Να περιορίσουμε την υγρασία μέσα στο σπίτι
  5. Να φοράμε γυαλιά ηλίου.

 


Το Poly party διοργανώνει παιδικά πάρτυ και βαπτίσεις με κλόουν και νεράιδες.
Αναλαμβάνει την ψυχαγωγία σε σχολικές και εταιρικές εκδηλώσεις, τον στολισμό με μπαλόνια και την προώθηση παιδικών προϊόντων.

[related-articles-by-tag]

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.