Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

χριστουγεννιατικη κατασκευη

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά… ή για να είμαστε ακριβείς πλησιάζουν! Και τι ωραία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας φτιάχνοντας ωραίες και απλές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • Χάρτινα πιάτα
  • Μπογιές (μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, τέμπερες)
  • Πομ πομ
  • Βαμβάκι
  • Χαρτόνια
  • Καθαριστικά πίπας
  • Ψαλίδι
  • Κόλλα

Εκτέλεση

Για τον τάρανδο: Βάφουμε το χάρτινο πιατάκι μας καφέ. Σχεδιάζουμε τα ζωηρά ματάκια του ταρανδούλη μας. Στη συνέχεια, κόβουμε τρία κομμάτια χαρτόνι που έχουμε επιλέξει για τα αυτιά και το λαιμό, όπως δείχνει η εικόνα. Έπειτα κολλάμε ένα πομ πομ για μύτη, καθαριστικά πίπας για κέρατα και πάνω σε αυτά κολλάμε χρωματιστά μικρά πομ πομ για διακοσμητικά. Τέλος, βάζουμε το κουδουνάκι στο λαιμό και ο τάρανδός μας είναι πανέτοιμος για το ταξίδι του με τον Άγιο Βασίλη που θα φτιάξουμε στη συνέχεια.

Για τον Άγιο Βασίλη: Παίρνουμε ένα χάρτινο πιατάκι και το βάφουμε ροζουλί. Σχεδιάζουμε τα μάτια και κολλάμε ένα πομ πομ για μύτη. Στη συνέχεια, περιμετρικά του πιάτου κολλάμε μπαλίτσες από βαμβάκι όπως δείχνει η εικόνα. Κόβουμε ένα κόκκινο χαρτόνι σε σχήμα σκούφου (κάπως τριγωνικό) και στην άκρη του κολλάμε ακόμα ένα μπαλάκι από βαμβάκι. Τέλος το κολλάμε στο πάνω μέρος του πιάτου και έτοιμος ο Άγιος Βασίλης ο οποίος στο ταξίδι του πήρε και τον φίλο του τον χιονάνθρωπο.

Για τον χιονάνθρωπο: Παίρνουμε ένα χάρτινο πιατάκι και σχεδιάζουμε τη μύτη, τα μάτια και το στόμα του χιονάνθρωπου όμορφα και κυρίως παιχνιδιάρικα. Στη συνέχεια, κολλάμε στο πάνω μέρος του κεφαλιού του χιονάνθρωπου μπαλίτσες από βαμβάκι. Κόβουμε ένα χαρτόνι της αρεσκείας μας σε σχήμα σκούφου, του βάζουμε μία βαμβακιένια φουντίτσα στην άκρη και το κολλάμε στο κεφάλι του χιονάνθρωπου και ο φίλος μας είναι έτοιμος!

Καλή επιτυχία.!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.