Πασχαλινές κατασκευές να κάνετε με τα παιδιά σας

Πλησιάζει το Πάσχα και τι καλύτερο από το να φτιάξετε πασχαλινές κατασκευές με τα παιδιά σας! Εμείς ετοιμάσαμε για σας δύο πολύ εύκολες κατασκευές που βασίζονται σε μανταλάκια που απλώνουμε τα ρούχα.

Η πρώτη μας ιδέα είναι να φτιάξετε ένα πασχαλινό καλάθι με ξύλινα μανταλάκια για να βάλουν τα παιδιά τα αυγά που θα βάψουν τη Μ. Πέμπτη.

Το καλάθι είναι πολύ εύκολο και οικονομικό για φτιαχτεί και χρειάζεται λιγότερο από 10 λεπτά. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα χάρτινο πιάτο, ξύλινα μανταλάκια, κόλλα, ψαλίδι, μια κορδέλα στο χρώμα που σας αρέσει, χαρτόνι και συνδετήρες.

Τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν :

1. Κόβουμε το πιατάκι γύρω γύρω, όπως δείχνει η εικόνα

2. Σηκώνουμε τα πλαϊνά όρθια για να δημιουργηθεί ένα μικρό ταψάκι

3
3. Στη συνέχεια, τα κολλάμε μεταξύ τους για να μείνουν σταθερά και να μην ανοίγουν

4. Παίρνουμε το χαρτόνι και κόβουμε μια μεγάλη λωρίδα πάχους 2 εκ.

5. Έπειτα, την πιάνουμε με συνδετήρες γύρω από το ταψάκι

6. Παίρνουμε τα μανταλάκια και αφαιρούμε το σίδερο που έχει στη μέση, έτσι ώστε να μείνουν μονά. Στη συνέχεια, τα κολλάμε πάνω στη λωρίδα

7. Όταν τελειώσουμε με τα μανταλάκια παίρνουμε την κορδέλα και τη δένουμε γύρω από το καλάθι στην εγκοπή που υπάρχει

 

4

 

Τέλος, φτιάχνουμε με το χαρτόνι μια χοντρή λωρίδα για να γίνει το χερούλι του καλαθιού. Το κολλάμε εσωτερικά από τη μία πλευρά στην άλλη. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μια κορδέλα με ένα ωραίο φιόγκο.

5

 

Η επόμενη κατασκευή μας είναι μια ωραία ιδέα με μανταλάκια που απεικονίζουν κουνελάκια για να διακοσμήσουν το σπίτι σας τις διακοπές του Πάσχα. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την κατασκευή αυτή.16

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ξύλινα μανταλάκια, ακρυλικά χρώματα, κόλλα, καλαμάκια που χρησιμοποιούμε στα σουβλάκια, άσπρο χαρτόνι, μαρκαδόρους και πινέλο.

21

Ξεκινώντας, παίρνουμε το μανταλάκι και το κρατάμε ανοιχτό. Στη σχισμή που δημιουργείται (στο σημείο που ενώνεται με το σίδερο) βάζουμε κόλλα και τοποθετούμε το καλαμάκι)

52

Παίρνουμε το χαρτόνι και το κόβουμε σε μικρούς κύκλους για να φτιάξουμε το κεφάλι από το κουνελάκι. Το μέγεθος να είναι λίγο πιο μεγάλο από καπάκι αναψυκτικό

Ζωγραφίζουμε τη φατσούλα από το κουνελάκι, όπως δείχνει η εικόνα παρακάτω ακολουθώντας τα βήματα

41

Παίρνουμε το μανταλάκι και με το ακρυλικό λευκό χρώμα το βάφουμε όλο άσπρο με το πινέλο για πιο ευκολία. Το αφήνουμε να στεγνώσει για 10 λέπτα

Στη συνέχεια, κολλάμε το ζωγραφισμένο χαρτόνι πάνω στο μανταλάκι και βάφουμε με ροζ χρώμα τα αυτιά του.

64

Η κατασκευή σας είναι έτοιμη να διακοσμήσετε το σαλόνι σας και να ξετρελάνετε τους επισκέπτες σας!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Περιηγούμενοι σε αυτή την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.